tehnomaster.kiev.ua

Чому варто пити чай із шавлією? Лікувальні властивості шавлії?

Лікарська шавлія – ​​одна з найпопулярніших трав, яка використовується не тільки на кухні для приправки страв, а й у натуральній медицині та косметиці, поради, де його ще можна застосовувати, можна знайти тут https://karapuzya.com.ua/?cat=40. Завдяки багатому складу має низку лікувальних властивостей. Найчастіше для цієї мети використовують настій шавлії, яку можна застосовувати як внутрішньо, так і зовнішньо. Його варто використовувати для покращення травлення та боротьби з метеоризмом та нетравленням шлунка. Шавлія також має антибактеріальні та фунгіцидні властивості, що робить його відмінним засобом для полегшення болю в горлі та лікування виразок у роті, молочниці та виразок. Настій шавлії також може допомогти жінкам із рясними менструаціями та припливами. Крім того, цей засіб благотворно впливає на шкіру, зменшуючи зморшки, нерівності та вугри. Чому ще варто пити настій шавлії? Це повністю безпечно і чи можна ним користуватися?

Чому варто пити чай із шавлією? Лікувальні властивості шавлії?

Склад лікувальної шавлії

У листі та подрібнених частинах шавлії міститься ефірна олія, що містить багато цінних інгредієнтів, у т.ч. туйон, камфора, цинеол, пінен та борнел. У шавлії ми також можемо знайти флавоноїди з антиоксидантними та протизапальними властивостями, а також таніни з антибактеріальними властивостями. Крім того, рослина містить дубильні речовини, органічні кислоти, каротин, смоли, гіркоту та безліч вітамінів та мінералів. Серед найважливіших – вітаміни групи A, C і B, а також магній, калій, кальцій, цинк, натрій та залізо. Такий склад означає, що шавлія може допомогти при багатьох недугах.

Чим корисний чай із шавлією?

Завдяки вмісту дубильних речовин, смоляних сполук та гіркоти шавлія стимулює секрецію жовчі та травних соків. Тому вживання настою шавлії після їжі допоможе покращити травлення та полегшити засвоюваність їжі. Він має діастолічні властивості і запобігає надмірному броденню, тому може полегшити симптоми газів та розлади шлунка. Настій рекомендується також при гастроентериті, діареї, нудоті та харчових отруєннях. Шавлія також покращує функцію печінки та підтримує процеси детоксикації організму. Крім того, він знижує рівень цукру, тому рекомендується людям із ризиком розвитку діабету, а також людям на початковій стадії діабету.

Чому варто пити чай із шавлією? Лікувальні властивості шавлії?

Шавлія від жіночих проблем

Настій шавлії допомагає при багатьох жіночих недугах. Він містить фітоестрогени та дубильні речовини, завдяки яким він може регулювати рясні менструації та заспокоювати пов’язані з ними болі. У разі менопаузи пригнічує припливи та знижує частоту нічного потовиділення. Він також запобігає перепадам настрою і допомагає боротися з безсонням. Настій шавлії може також знизити лактацію у жінок, які закінчують період годування та в ситуації харчового навантаження.

Шавлія від інфекцій

Антибактеріальні та протигрибкові властивості шавлії роблять його корисним при боротьбі з інфекціями. Настій шавлії як рідина для полоскання рота може допомогти при молочниці, виразках, виразках у роті та кровоточивості ясен. Він також заспокоює біль у горлі та тонзиліт. Завдяки своїм терпким і відхаркувальним властивостям він також допомагає видалити секрет, що залишається в бронхах при інфекціях верхніх дихальних шляхів.

Шавлія від надмірного потовиділення

Вживання настою шавлії також може допомогти зменшити надмірне потовиділення, яке може бути спричинене неврозом, лихоманкою та гіперактивністю щитовидної залози. Дубильні речовини та інші речовини, що містяться в шавлії, пригнічують потовиділення та зростання бактерій. Настій може почати діяти через 2-3 години, а ефект може тривати кілька днів. Також варто використовувати ванни з настоєм шавлії при пітливості ніг і рук.

Шавлія в косметиці

Настій шавлії також може позитивно позначитися на стані шкіри. Завдяки ефірним маслам і флавоноїдам він має протизапальну та антибактеріальну дію, тому може допомогти в лікуванні прищів, прищів, псоріазу та стригучого лишаю. Він також уповільнює процеси старіння шкіри та запобігає утворенню зморшок.

Чому варто пити чай із шавлією? Лікувальні властивості шавлії?

Як приготувати настій шавлії та як його використовувати?

Щоб приготувати настій із шавлії, залийте столову ложку подрібненого листя склянкою окропу і дайте настоятися під кришкою 15 хвилин. Наприкінці достатньо процідити рідину. Настій шавлії можна пити 1-3 десь у день по півсклянки. Використовуйте його помірно та приймайте максимум два тижні. Шавлія може бути токсичною у надмірних кількостях і викликати побічні ефекти, такі як нудота, блювання, біль у животі та запаморочення. Настій шавлії не можна застосовувати вагітним жінкам, оскільки це може призвести до викидня. Також шавлія не рекомендується жінкам, що годують, за винятком випадків перевантаження їжею та запалення молочних залоз.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *