tehnomaster.kiev.ua

7 причин зайвої ваги

7 причин зайвої ваги

Людей із зайвою вагою прийнято вважати слабкими та безвільними ненажерами. Але в зайвих кілограмах можуть бути винні звички, травми та навіть прихований мазохізм. Якою має бути нормальна вага людини дивіться у таблиці за посиланням https://intermobi.com.ua/normalna-vaga-lyudini-po-rokax/.

Розберемо неочевидні чинники, що впливають вагу.

  • Ліки. Якщо ви приймаєте якісь медикаменти, дізнайтеся у лікаря, як вони впливають на масу тіла. До посиленого жировідкладення, наприклад, призводять гормональні та антидепресанти.
  • Установки з дитинства. Колись тато сказав, що не терпить кістлявих дівчат. Або бабуся заявила, що показник успіху та здоров’я – це пухкі щоки та «солідна» вага. Навіть якщо самі ви не погоджуєтесь з такою думкою рідних, ці «програми» заважають досягти постаті мрії.
  • Вікові гормональні зміни чи вагітність. Жінки часто докоряють собі за «проблеми» фігури і забувають врахувати фактори, що не залежать від них. З віком та під час вагітності всі процеси в тілі змінюються, і з цим треба зважати.
  • Повнота як самопокарання. Випробовуючи глибинне почуття провини перед батьками, собою або оточуючими, люди можуть «катувати» себе переїданням та надмірною вагою.

7 причин зайвої ваги

  • Уявна спадковість. Часто дітям вселяють, що вони будуть повними, бо всі в сім’ї «богатирської» статури. «Це сімейне, нічого не вдієш», кажуть вони. Але ви не повинні слідувати «традиції». Адже справа, найімовірніше, у харчових звичках сім’ї. Стати першою стрункою жінкою в роді, і нехай вже з вас беруть приклад.
  • Патології в організмі. Зміна у вазі може бути симптомом хвороби щитовидки або гіпофіза, недорозвинення статевих залоз або ушкодження гіпоталамуса.
  • Заборона на сексуальність. Ще одна причина з дитинства. Коли за нафарбовані губи або коротку спідницю дівчинці пророкують майбутнє «палої» жінки. У дорослому житті вона не дозволяє собі бути привабливою, боячись здаватися доступною. І надмірна вага у цьому ідеальний союзник.

Не вішайте на себе ярлик ледаря, розбирайтеся в проблемі комплексно, і пам’ятайте – ви заслуговуєте на щастя, незалежно від розміру одягу!

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *