tehnomaster.kiev.ua

Домашній сироп від сухого та вологого кашлю – як його приготувати?

Якщо кашель викликаний застудою, може тривати досить довго (до кількох тижнів) і викликати занепокоєння. Перш ніж починати набивати себе хімією, варто розпочати лікування по-справжньому домашніми методами, перевіреними поколіннями. Як приготувати домашній сироп? Щоб дізнатися більше народних рецептів загляніть сюди nektarnik.com.ua

Звідки кашель?

Кашель – хоча всі ми асоціюємо його із хворобою – це природний рефлекс, спрямований на очищення дихальних шляхів. Причини його появи різні – від появи цятки на дихальному дереві, якого там не повинно бути (навіть крихти), до наявності зайвих виділень, що утруднюють дихання, на кшталт мокротиння.

Дуже важливо спостерігати, що спричинює появу хронічного кашлю. Залежно від того, від чого виходить кашель і як виглядає, підбирається таке лікування. Домашній сироп від кашлю теж слід вибирати з нагоди – тоді підвищується шанс на повне та швидке одужання.

Домашній сироп від сухого та вологого кашлю – як його приготувати?

Домашній сироп від сухого кашлю

На думку багатьох, сухий кашель краще за вологий, але насправді з ним набагато важче боротися, тому що ми не позбавляємося слизу, що, безсумнівно, може принести полегшення. Цей тип кашлю може супроводжувати вірусну чи бактеріальну інфекцію, а також може бути симптомом алергії. Це також може бути відповідь на подразнення дихальних шляхів, спричинене сигаретним димом. Варто пам’ятати, що якщо, незважаючи на зусилля, кашель стає тривалим і не проходить, слід звернутися до лікаря, а якщо його втручання не приносить очікуваних результатів, слід провести аналізи – цей вид кашлю також може бути симптомом більш небезпечних захворювань, наприклад раку. Як я можу допомогти собі? Ось кілька порад та пропозицій:

Цибулевий сироп – відомий і використовується у народній медицині протягом багатьох років, і його роблять дуже просто. Достатньо очистити і дрібно нарізати 2 цибулини, потім присипати цукром і залишити на кілька годин, щоб овоч випустив сік. Приблизно через 5-6 годин слід процідити отриманий сироп від залишків і приймати або давати по 1 чайній ложці кожні 2-3 години.

Сосновий сироп – ще один відомий сироп, що знімає кашель, що полегшує дихання, не складний у приготуванні. Однак нам знадобляться пагони сосни, які слід засипати цукром (1 кг пагонів на 1 кг цукру), а потім відкласти на 6 тижнів, накрити марлею. Найкраще розкласти все порціями, тобто посипати кілька паростків, шар цукру, знову пагони, знову цукор і таке інше. Через 6 тижнів процідити сироп і приймати по 1 столовій ложці двічі на день.

Сироп з меду, лимона та імбиру – чудовий сироп, який не тільки порадує смаком і допоможе впоратися з кашлем, а й зміцнить імунітет. Має протизапальні, зігріваючі та бактерицидні властивості. Як це зробити? Змішайте 3/4 банки меду з очищеним і натертим імбиром та 10 скибочками неочищеної цедри лимона. Цю суміш потрібно залишити на ніч у сухому прохолодному місці. Після цього можна або додати сироп в чай, або є його окремо – по 1 столовій ложці на день.

Домашній сироп від вологого кашлю

Вологий кашель теж трохи проблематичний – він заважає спокійному сну, а також повсякденній активності та зосередженості на виконанні своїх завдань. Які домашні засоби його позбудуться?

Цибульний сироп – він може заспокоїти сухий кашель і допомогти при вологому кашлі, тому що він розріджує слиз і допомагає відхаркуванню. Саме тому його варто приймати при боротьбі з мокрим кашлем.

Морквяний, медовий та імбирний сироп – морква, як відомо, є відмінним джерелом бета каротину, що покращує стан та зовнішній вигляд шкіри. Однак він має ряд інших корисних властивостей, про які знають далеко не всі. Допомагає впоратися з вологим кашлем та одночасно зміцнює імунну систему. Додавання в сироп меду та імбиру теж робить свою справу. Як приготувати сироп? Моркву (0,5кг) відварити у воді під кришкою на середньому вогні. Коли вода закипить, додайте до моркви подрібнений імбир (2 чайні ложки). Коли морква стане м’якою, змішайте її з імбиром, вилив відвар у банку і додавши до нього мед, коли він охолоне. Потім змішайте м’якоть із відваром, і так утворюється сироп. Даємо хворому 3 рази на день по 1 чайній ложці.

Сиропи не лише від застуди

Кашель може бути викликаний не лише застудою, а й алергією чи навіть курінням. Чим можна допомогти собі у цьому випадку? Сироп від алергічного кашлю може мати підтримуючу функцію – на жаль, щоб симптоми стихли, необхідно видалити джерело алергії, а для цього необхідні ліки або скасування алергену. Проте трав’яні сиропи повинні працювати (якщо тільки у когось немає алергії на трави), включаючи в основному екстракт подорожника та кульбаби.

Які домашні засоби від кашлю курця? Цей вид кашлю в першу чергу вологий – він проявляється характерним хрипом і затяжним мокротинням у горлі. Отже, в першу чергу подіють сиропи, призначені для боротьби з мокрим кашлем, і мед, що має заспокійливу дію.

Домашній сироп від сухого та вологого кашлю – як його приготувати?

Домашній сироп від кашлю для дітей

Багато хто задається питанням, який сироп від кашлю найкраще підходить для дитини або сироп від кашлю для дитини. Не все перераховане вище можна давати дітям. Наприклад, цибульний сироп працюватиме лише з 9-місячного віку, тому що раніше малюку може бути важко переварити його.

Коли йдеться про домашній сироп від кашлю, потрібно бути обережним із травами під час вагітності – не всі вони безпечні для дітей. Тому найкраще під час одного з відвідувань запитати у лікаря, які натуральні сиропи будуть безпечні для плода та малюків – ці знання стануть у пригоді при застуді.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *